Programvaruteknikkurser, kvalifikationer, omfattning och karriär i Pakistan

Programvaruteknikkurser, kvalifikationer, omfattning och karriär i Pakistan

Om du har gjort FSC Pre-Engineering eller A Level och vill fortsätta din akademiska karriär för den bästa mjukvarutekniken i Pakistan. Det finns olika områden inom BS Engineering i Pakistan men omfattningen av Software Engineering i Pakistan är unik jämfört med andra. Detta är ett fyraårigt grundutbildningsprogram. Studenter anmäler sig sedan till MS, ett tvåårigt masterprogram. Denna examen erbjuds endast på vanliga basklasser och efter att den är klar kan man öppna upp många karriärmöjligheter på den nationella och internationella marknaden. Detta område handlar helt och hållet om datorprogrammering, design och databasnätverk som krävs i denna moderna tidsålder av teknisk innovation. Datorer är nu en del av alla delar av livet och till och med lokala bussbiljetter är datorbaserade. Även i alla små eller stora företag, föredrar man att underhålla och manipulera företagsdata genom datoriserad funktion. Detta beror på att datorprogramvara kan designas om efter behov och krav och är mindre sannolikt att minska med mindre än 0,1 %. När du gör BSc Software Engineering lär du dig all programmering och utveckling av datorsystem.

Ämnet mjukvaruteknik undervisas på grund- och masternivå i Pakistan och samtidigt ansöker studenter också till forskarutbildningen M.Phil i denna kurs. Följande programvaruteknikkurser erbjuds i Pakistan.

B.Sc Software Engineering
MSc Software Engineering
MS i mjukvaruteknik
M.Phil i programvaruteknik

Detta beror på att studenten söker efter BS mer än andra programvaruteknikkurser, så olika universitet erbjuder olika ämnen som en student studerar i BS fyra årsplanen under 8 terminer.

* Software Engineering Kvalifikationer: *

De som vill bli antagning till BS Software Engineering måste uppfylla följande kvalifikationskriterier. Studenter med minst 50% poäng i Matric (Bio, Kemi, Fysik) Intermediate (Fsc-Pre-Engineering, ICS) eller minst 60% poäng motsvarande minst 60% poäng i Software Engineering måste också prova Combined Engineering Inträdesprov (ECAT).

Alla som vill anmäla sig till masterprogrammet måste uppfylla följande kriterier.

BS mjukvaruteknik med minst 2,5 CGPA medan CGPA-förhållandet också beror på universitetets rang. GAT genom NTS krävs också (men enligt de nya policyerna har det inte bekräftats ännu).

* Bästa programvarutekniska universiteten *

Följande är de 10 bästa universiteten som erbjuder mjukvaruteknik.

1. Comsats, Islamabad
2. NU-SNABB
3. Balochistan University of Information Technology, Engineering and Management Sciences, Quetta
4. CECOS
5. Mirpur University of Science and Technology
6. Sir Syed University of Engineering and Technology
7. NUST-SEECS, Islamabad
8. NED, Karachi
9. MUET, Sindh
10. Taxila Tekniska Högskola

* Omfattning av programvaruteknik i Pakistan: *

Pakistan gör snabba framsteg inom området mjukvaruteknik. På väldigt kort tid Pakistan har gått in i den globala kapplöpningen för nya mjukvaruuppfinningar och manipulationer. Universiteten tar också särskilda initiativ för fakulteten och anställer väl erfarna och välutbildade fakulteter för att förnya nya idéer om innovativa toppmoderna programvaror och metoder för databashantering. Det finns många forskningscenter för programvaruteknik i Pakistan som försöker anställa kreativa hjärnor för att utveckla programvaruteknik och introducera Pakistan till världen med en universell programvara som reglerar varje aspekt av livet. De som klarar mjukvaruteknik får olika jobbmöjligheter på olika avdelningar och forskningscentra.

* Karriär inom mjukvaruteknik i Pakistan: *

Du kan rita en bild om karriären för programvaruteknik i Pakistan att när du tittar på jobbsektionen är antalet lediga jobb för kvalificerade mjukvaruingenjörer högre än andra jobb och deras löner är högre än andra. Så om du funderar på att bli en mjukvaruingenjör, fortsätt så och din själ uppskattar och en ljus väntar på dig. Så det här handlar om omfattningen av mjukvaruteknik i Pakistan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.