Numera är det vinter och snö i bergen

Numera är det vinter och snö i bergen

Regnet fortsätter, med hundratals turister på väg norrut för att se de snötäckta bergen. Sedan fångar de inte bara dessa vackra och fängslande scener i sina kameror utan på några sekunder sprider de sina bilder genom sociala medier, inte bara i #Pakistan utan över hela världen och dessa bilder och videor främjar #turismen i landet. Jag spelar också en viktig roll roll.

Pakistan är ett av de länder i världen där inte bara de fyra årstiderna finns utan även slätterna, öknarna, bergen och kustområdena. Varje plats har sin egen natur och sin egen skönhet. Beroende på årstid vänder sig turister ibland till slätterna, ibland till bergen, öknar eller till och med stränderna för turism.
Ansiktet för snötäckta turistmål som är dolt för dig
Förresten, turistmål i Pakistan ligger i öknar, slätter och kustområden men vårt ämne här är bergsområdena som ligger tusentals fot över havet.

Oavsett om det är höst eller vår, vinter eller sommar har dessa platser varit attraktiva för inhemska och utländska turister under alla årstider.
De flesta turister tror att invånarna på dessa platser har mycket tur som lever ett lugnt liv utan några medborgerliga problem. Turister bor några dagar på ett pensionat eller hotell, där de får nästan alla livets grundläggande bekvämligheter för mycket pengar.

Men de är inte medvetna om de svårigheter och otaliga problem som lokalbefolkningen måste möta varje dag. Det är därför turister antar att dessa människor lever ett väldigt lugnt och bekvämt liv nära naturen trots att fakta är precis tvärtom. De flesta turistdestinationer i Pakistan är berövade på grundläggande bekvämligheter på grund av vilka livet inte alls är lätt för dem. Naturen är vacker här men den kräver också tentor.
Under vintern fryser vattenförsörjningsledningarna på grund av negativa temperaturer, vilket i hög grad påverkar vattenförsörjningen och sedan hårdnar människorna.

På vintern måste man resa långt hemifrån för att hämta vatten.

Varje turistmål i landet är en tillgång för vårt land, deras skydd är vårt allas ansvar. Kommer att vara det.
Om var och en av oss tar upp dessa frågor är jag säker på att pressen på myndigheterna att lösa dessa problem kommer att öka och om problemen löses kommer det att gynna lokalbefolkningen såväl som turisterna.

De flesta tror att föroreningar och smuts bara är ett problem för städer, men inte så mycket nu har det blivit ett problem för turistmål också. Sopkärl mm finns inte på de flesta turistorterna på grund av vilka sopor kan ses utspridda på dessa platser. Dessutom finns det inga offentliga toaletter på dessa platser, medan avloppsvatten från lokala hus ständigt förorenar de rena och genomskinliga floderna. Där det förr fanns mycket fisk finns nu inget annat än stenar.
Avstängningar av vägar vid snöfall orsakar också en hel del besvär för lokalbefolkningen och vid en eventuell nödsituation skulle besvären fördubblas.
Det är lätt att säga stora saker men det är väldigt svårt att omsätta det i praktiken.

Dudu kan bara tandsten och inget annat än hans tandsten stannar också i snön för den här årstiden kräver mod och uthållighet och att bestiga berg är inte för alla.
Alhamdulillah, som vanligt visade vi årets första snöfall från #babusar top och det andra snöfallet från #changla_gali och inshaAllah visar vi det första snöfallet av #Murri först.

Leave a Reply

Your email address will not be published.